Kursi, semināri un meistarklases


Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā

Kursa mērķis: Sniegt izpratni par minimālās higiēnas ievērošanas prasībām pārtikas uzņēmumā (HACPP), kā arī par izejvielu uzglabāšanas režīmu un produktu realizācijas termiņiem.

Stundu skaits: 5


HACCP kontroles sistēma uzņēmumā

Kursa mērķis: Sniegt zināšanas un prasmes HACCP sistēmas ievērošanā un pielietošanā pārtikas aprites uzņēmumos.

Stundu skaits: 52


Jaunākās tendences plaucētās mīklās izstrādājumu gatavošanā un noformēšanā

Kursa mērķis: Iepazīstināt izglītojamos ar jaunākajām tendencēm plaucētās mīklas un izstrādājumu  gatavošanā un noformēšanā.

Stundu skaits: 16


Bezē rulete (olbaltummasas rulete) un Mini Pavlova kūka

Meistarklase Bezē ruletes un mini Pavlova kūkas  gatavošana pasniedzējas vadībā. Pasniedzēja: Līga Rugāja – piedalījusies starptautiskajos konkursos ar izciliem rezultātiem, vadošais konditors RTRIT.

Stundu skaits: 6


Jogurta tartes gatavošana

Gatavosim kopā ar pasniedzēju dažādas jogurta tortes un degustēsim. Pasniedzēja: Ligita Šefere – piedalījusies starptautiskajos konkursos ar ļoti labiem rezultātiem, vadošais konditors RTRIT.

Stundu skaits: 6


Piena baltmaizes un pilngraudu maizes gatavošana

Gatavosim dažādas maizes kopā ar meistaru ,kura ir Latvijas kulinārā mantojuma  pasniedzēja,  pavāre-amata meistare Inese Bedeice.

Stundu skaits: 5


Tartes gatavošana

Meistarklase Tartes gatavošanā zinoša meistara vadībā. Pasniedzēja: Ligita Šefere – piedalījusies starptautiskajos konkursos ar ļoti labiem rezultātiem, vadošais konditors RTRIT.

Stundu skaits: 5


Makarūnu gatavošana

Meistarklase kolektīvu Uzbur Makarūnus sev un tuvākajam draugam. Pasniedzēja: Līga Rugāja -piedalījusies starptautiskajos konkursos ar izciliem rezultātiem, vadošais konditors RTRIT.

Stundu skaits: 6


Dažādu aknu pastētu pagatavošana

Gatavosim dažāda veida pastētes skolotājas, meistares  un viesu mājas īpašnieces “Mierlauki” Sandras Degaines vadībā.

Stundu skaits: 6


Starproduktu gaļas ruletes

Gatavosim dažādas ruletes skolotājas, meistares  un viesu mājas īpašnieces “Mierlauki” Sandras Degaines vadībā.

Stundu skaits: 5


Šokolādes figūras un rotājumi

Sniegt informāciju par Dažādu jaunāko tendenču šokolādes figūru un rotājumu veidošana. Augļi šokolādes glazūrā. Viss jaunākās metodes zinošu profesionāļu pavadībā.

Stundu skaits: 4


Svētku ēdienu noformējums – dekori

Tuvojas svētki un jāklāj svētku galds ar gardumiem. Noformējumu mēs Jums iemācīsim. Pasniedzējas ar savām zināšanām dalīsies un uzburs svētkus. Pasniedzējas: Starptautisko konkursu dalībnieces Inese Bedeice un Irina Duvanova .

Stundu skaits: 6


Darba kolektīviem meistarklase siera gatavošanā

Meistarklase darba kolektīviem līdz desmit cilvēkiem zinošu meistaru – pasniedzēju pavadībā. Jāņu siera, ogu siera un citu veidu sieru gatavošanā. Jaunākās tendences, noformēšana.

Stundu skaits: 6


Ātrais “Napoleons”  tā gatavošana un noformēšana

Meistarklases mērķis: Iepazīstināt izglītojamos ar jaunākajām tendencēm kārtainās bezrauga mīklas un izstrādājumu gatavošanā un noformēšanā.

Stundu skaits: 6


Eklēru gatavošana un degustēšana

Meistarklase eklēru gatavošanā. Dažādu eklēru pildījumu, kā arī noformējumu gatavošana līdz divpadsmit cilvēkiem. Jaunākās tendences.

Pasniedzēja: Līga Rugāja – piedalījusies starptautiskajos konkursos ar izciliem rezultātiem, vadošais konditors RTRIT.

Stundu skaits: 5


Piparkūku cepšana – mājiņa, sirsniņas

Meistarklase kolektīvu saliedēšanai piparkūku “Mājiņas “gatavošana un dekorēšana ,kā arī sirsniņu apgleznošana zinošu meistaru pavadībā. Ja ir interese izbraucam pie darba kolektīviem uz vietas.

Stundu skaits: 4


Sīkmaizes izstrādājumu gatavošana

Sniegt informāciju par jaunākajām tendencēm maizes mīklas un izstrādājumu gatavošanā un noformēšanā. Izmantot jaunākās tendences maizes mīklas izstrādājumu noformēšanā.

Stundu skaits: 6


Speķa pīrādziņu gatavošana

Mērķis: Sniegt informāciju par jSniegt informāciju par jaunākajām tendencēm rauga mīklas un izstrādājumu gatavošanā un noformēšanā. Jaunākās tendences rauga mīklas pīrādziņu veidošanā un gatavošanā.

Stundu skaits: 6


Biskvīta ruletes, to gatavošana un noformēšana

Mērķis: Sniegt informāciju par jaunākajām tendencēm biskvīta mīklas un izstrādājumu gatavošanā un noformēšanā. Orientēties konditorejas izstrādājumu receptūrās.

Stundu skaits: 6


Eklēri, to gatavošana un noformēšana

Kursa mērķis: Sniegt informāciju par jaunākajām tendencēm plaucētās mīklas un izstrādājumu gatavošanā un noformēšanā. Izmantot jaunākās tendences plaucētās mīklas gatavošanā.

Stundu skaits: 6


Jaunākās tendences plaucētās mīklas izstrādājumu gatavošanā un noformēšanā.

Kursa mērķis: Sniegt izglītojamajiem par jaunākajām  tendencēm plaucētās mīklas un izstrādājumu gatavošanu ,kā arī par  noformēšanu. Izejvielu uzglabāšanu, režīmu ievērošanu un produktu realizēšanu. Jaunākās konditorejas izstrādājumu receptūras.

Stundu skaits: 16


Profesionālās pilnveides programmas


Maizes gatavošanas un cepšanas pamati

Daudzi mūsdienās nevar iedomāties savu dzīvi bez maizes. Ja pirms laika tā tika pirkta tikai veikalā, tad šobrīd aizvien vairāk cilvēku izvēlas gatavot maizi mājās. Taču, lai to izdarītu pareizi ir jāzina tās gatavošanas un cepšanas pamati!

Mācību ilgums 160 stundas

Mācību maksa 400,00 EUR


Profesionālās tālākizglītības programmas

Ar vidējo vai vidējo profesionālo izglītību


Pavārs 960 stundas

Pavārs ir vajadzīgs visiem un visur… Īsākais ceļš uz šo profesiju ir kursi “Pavārs”. Pēc pavāra kursiem “Pieaugušo un mūžizglītības centrā” varēsiet pieteikties vakancēm slavenākajās ēdināšanas iestādēs Latvijā un Eiropas valstīs. Galu galā zināsiet un varēsiet darīt visu, kas nepieciešams profesionālajam darbam ēdināšanas jomā. Iegūtas zināšanas un prasmes pavāru kursos palīdzes gan dažādu ēdināšanas iestāžu darbā, gan STARTĀ savā mazā biznesa organizēšanā.

Mācību maksa 1807,48 EUR


Konditors 960 stundas

Visgaršīgākā specialitāte! Pietiek to pateikt skaļi un jau sajutīsi svaigu cepumu valdzinošo smaržu un karalisko ēdienu izsmalcināto garšu! Šeit ikviens var kļūt par gardēdi, jo mācību procesa laikā tiek veidota mākslinieciskā gaume, tiek realizētas radošās ambīcijas ceļā uz panākumiem un atzinību!

Mācību maksa 1807,48 EUR


Maizes un miltu produktu ražošanas tehniķis 960 st.

Ja vēlies kļūt par augstākās klases maizes un miltu produktu ražošanas tehniķi un uzzināt par maizes un miltu produktu ražošanu, tad šī kvalifikācija ir īstā! Jūs uzzināsiet par maizi visu – varēsiet analizēt izejvielas un pusfabrikātus, uzzināsiet, kā optimizēt tehnoloģiskos procesus un uzlabot produktu kvalitāti.

Mācību maksa: 1807,48 EUR


Pārtikas produktu ražošanas tehniķis 960 st.

Iegūst jaunas zināšanas un prasmes nekad nav par vēlu! Pilnveido savas zināšanas un nāc pie mums mācīties par pārtikas produktu ražošanas tehniķi. Tas ir augsti kvalificēts pārtikas produktu tehnoloģijas nozares speciālists. Apmācības kurss ir paredzēts cilvēkiem, kuri vēlas iegūt interesantu un daudzpusīgu profesiju, kā arī pilnveidot praktiskās iemaņas profesionālajā darbā. Nākotnē Jūs varēsiet strādāt gan lielajos, gan mazajos  ražošanas

Mācību maksa: 1807,48 EUR


Ar pamatizglītību


Pavāra palīgs 640 stundas

Ja nezināt ar ko sākt, tad jāsāk ar kursiem “Pavāra palīgs”. Iegūtas zināšanas un prasmes varēsiet pielietot ne tikai mājās, bet arī jebkurā ēdināšanas jomā ar perspektīvu turpmākajai karjeras izaugsmei.

Mācību maksa 1187,00 EUR


Gaļas produktu izg. 640 st.

Pieredzējušo profesionālo pedagogu vadībā Jūs iemācīsieties pārstrādāt gaļu dažādos produktos. Jums vienkārši jābūt ieinteresētam un radošam, un uz jūsu galda parādīsies brīnišķīgs ēdienu klāsts.

Mācību maksa 1187,00 EUR


Konditora palīgs 640 stundas

Domā, kur iet mācīties – nāc pie mums! Konditorejas izstrādājumu gatavošana var būt hobijs, darbs vai aicinājums. Atklājiet sev konditorejas izstrādājumu gatavošanas smalkumus un apgūstiet pamatprasmes pieredzējušo pedagogu vadībā.

Mācību maksa 1187,00 EUR


Bez izglītības ierobežojuma


Pavāra palīgs 480 stundas

Ja nezināt ar ko sākt, tad jāsāk ar kursiem “Pavāra palīgs”. Iegūtas zināšanas un prasmes varēsiet pielietot ne tikai mājās, bet arī jebkurā ēdināšanas jomā ar perspektīvu turpmākajai karjeras izaugsmei.

Mācību maksa 714,00 EUR


Konditora palīgs 480 stundas

Domā, kur iet mācīties – nāc pie mums! Konditorejas izstrādājumu gatavošana var būt hobijs, darbs vai aicinājums. Atklājiet sev konditorejas izstrādājumu gatavošanas smalkumus un apgūstiet pamatprasmes pieredzējušo pedagogu vadībā.

Mācību maksa 714,00 EUR